ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ...
Our Library

admin

05 June 2016

No Comments

Home ΝΕΑ

Τα πλέον δημοφιλή Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως

Τα πλέον δημοφιλή Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και η επανάσταση που φέρνει η εξ αποστάσεως μάθηση μέσω του διαδικτύου, είναι πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κόσμου. Μετά από την γραφή και την τυπογραφία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει πλέον εδραιωθεί ως το ‘τρίτο κύμα’ εξέλιξης στην εκπαίδευση.

Όπως πολλοί μελετητές υποστηρίζουν, η μέθοδος αυτή αναμένεται να γίνει η επικρατέστερη μέθοδος εκπαίδευσης στα προσεχή χρόνια. Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν ήδη προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως και οι αριθμοί των σπουδαστών που προτιμούν αυτό το είδος προγραμμάτων αυξάνεται συνεχώς.

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι παρακολουθούν εξ αποστάσεως προγράμματα τα οποία προσφέρονται είτε από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είτε από τα αντίστοιχα προγράμματα που προσφέρουν Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο αριθμός όσων παρακολουθούν τα τελευταία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια λόγω του κλειστού αριθμού εισακτέων στα προγράμματα του ΕΑΠ, της περιορισμένης θεματολογίας αλλά και του μεγάλου χρόνου σπουδών (3 έτη για τα περισσότερα προγράμματα).

Οι τομείς που ελκύουν τους περισσότερους ενδιαφερόμενους είναι των Επιστημών της Αγωγής, της Δημόσιας Διοίκησης και της Διοίκησης των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Τα Μεταπτυχιακά αυτά έχουν την ιδιαιτερότητα να απευθύνονται σε πτυχιούχους όλως των ειδικοτήτων, να τους διευρύνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών επαγγελματικών επιλογών πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσεων, να τους δίνει εξειδικευμένη γνώση σε ειδικότητες αιχμής και να τους βοηθά στην αξιολόγησή και στην παραπέρα εξέλιξή τους στο χώρο εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία όσων επιλέγουν να παρακολουθήσουν προγράμματα εξ αποστάσεως προτιμά αυτά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο έχει αναδειχθεί ως ο leader του χώρου.

Οι λόγοι για την εξέλιξη αυτή έχουν να κάνουν με τη μεγάλη ποικιλία των προγραμμάτων (18 master εξ αποστάσεως), την ελληνική γλώσσα παρακολούθησης (με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ πλέον δεν θα αναγνωρίζονται Μεταπτυχιακά από άλλες χώρες αν δεν προϋπάρχει επάρκεια γνώσης της αντίστοιχης γλώσσας), την ευελιξία παρακολούθησης σπουδών και πληρωμής (ο κάθε υποψήφιος χωρίς να μετακινείται από την πόλη του διαμορφώνει προσωπικό χρόνο παρακολούθησης από 12 έως και 60 μήνες με αντίστοιχες άτοκες μηνιαίες δόσεις), την έναρξη νέων τμημάτων σε κάθε εξάμηνο (3 φορές το χρόνο, το επόμενο αρχές Φεβρουαρίου) και τη διαμόρφωση «προσωπικού» προγράμματος σπουδών μέσα από το μεγάλο πλήθος επιλεγόμενων μαθημάτων που προσφέρονται ανά πρόγραμμα.

Να αναφέρουμε πως τα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (ΔΟΑΤΑΠ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μόνο που έχει λάβει πρόσφατα την ιδρυματική αναγνώριση – πιστοποίηση UNIQUe από το EFQUEL (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση).

Πιο αναλυτικά προσφέρονται Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως στις επιστήμες της Αγωγής (με 8 κατευθύνσεις: Ειδική Επαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Μουσική Παιδαγωγική, Τέχνες και Εκπαίδευση, Διδακτική Γλώσσας και Λογ., Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επ., Εκπαιδευτική Τεχνολογία), τη Σχολική Ψυχολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, το ΜΒΑ, την Κοινωνική Εργασία, τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, τη Νομική, τη Θαλασσαιμία, τις Διεθνείς Σχέσεις είτε στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική.

Η έναρξη του Εαρινού εξαμήνου θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό 9πμ – 9μμ καθημερινά) ή στο 6972 406560 (από κινητό).

Leave a Reply

Your email address will not be published.